HTML

Érted már?

Friss topikok

Miért nagyon gáz a Szegedi Csanád- és Novák Előd-féle EU-s tanácsadói ügy?

2012.08.06. 10:22 Zigomer Trubahin

A Jobbik képviselői az első állami pénzforrásokat, amelyekhez hozzájutottak, lenyúlták.

Ha emlékszünk rá, a Jobbik a 2006-os választáson még sehol sem volt. Az Országgyűlésbe 2010-ben kerültek be, és a 2010-es önkormányzati választásokon lett először polgármestere is a Jobbiknak. A párt legelső sikerét a 2009-es európai parlamenti választáson érte el.

Így gyakorlatilag az első közpénzek, amelyek fölött a Jobbik képviselői rendelkezési jogot szereztek, az EU-parlamentbe bejutott képviselőik költségkerete volt. Erről a - magyar és európai polgárok adóbefizetéseiből származó - költségkeretről ma már tudjuk, hogy Szegedi Csanád Novák Elődnek és más elvtársainak, cimboráinak utalt ki belőle pénzeket.

A Jobbik legelső képviselőinek egyike, aki közpénzekhez jutott - és ez a párt egyik legprominensebb vezetője volt -, tehát habozás nélkül lenyúlt ezekből a közpénzekből a cimborái számára, akik közül legalább az egyik szintén a párt legfontosabb vezetőinek egyike volt.

Még egyszer: a Jobbik legfelső vezetői a legeslegelső állami pénzeket sem voltak restek meglovasítani, amelyekre rátehették a kezüket.

Lehetséges természetesen egy olyan olvasat is, hogy a lenyúlt pénzek legalábbis részben pártcélokat szolgáltak, például a kuruc.infót finanszírozták belőlük. Ez az égegyadta világon semmiben sem különbözik a régebbi pártok gyakorlatától: a pénz egy részét lenyúlják, egy részét pedig visszaforgatják a közös vállalkozásba, a pártba.

Az a védekezés pedig, hogy Novák Előd, Molnár Balázs, Kürk Roland meg a többi kis pajtás is mind valódi munkát végzett volna Szegedi Csanád asszisztenseként, egyértelműen az MSZP, a Fidesz és a többi bűnbanda által napi szinten gyakorolt pofátlan hazudozások kategóriájába tartozik, további szót nem érdemel.

167 komment · 1 trackback

Címkék: korrupció kuruc.info jobbik lopás szegedi csanád novák előd

A bejegyzés trackback címe:

https://ertedmar.blog.hu/api/trackback/id/tr144697646

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.06. 18:25:36

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.08.06. 21:00:09

@==T==: Alkalmazottakat tarthat, akik segítik a képviselői munkáját, amivel ugye elvileg az adófizetőket szolgálja, tehát az alkalmazottaknak is valamilyen, a képviselői pozíciójához kapcsolódó, hasznos munkát kell végezni. Te most tényleg elhiszed Szegedinek, bemondásra, hogy az ő puszipajtásai - ellentétben a szocik, szadeszesek, fideszesek puszipajtásaival - azért kapták a zsét, mert keményen és hasznosan dolgoztak neki. Én viszont itt éltem Magyarországon az elmúlt 20 évben, úgyhogy én ezt nem hiszem el egy pillanatig sem.

Tekintettel a magyar lenyúlási kultúrára, és arra, hogy milyen rohadtul hasonlít ez az ügy a szocik idején megszokott "tanácsadói" szerződésekhez, Novákék legalább a tisztesség látszatának kedvéért mutathatnának egyetlen árva konkrétumot, hogy milyen munkát is végeztek Szegedinek. De nem mutatnak semmit. Ennyi.

Mohamed 2012.08.06. 21:07:19

Zigomer Trubahin

Ember, Novák sajtó referensként dolgozott szegedinek ezért kapta az egyébként havi kevesebb mint százezer ft-nak megfelelő pénzt alig egy évik,ennyi.
"Az EU-s pénz állami pénz, adófizetők pénzéből van"
igen csak egy a bibi nem a haverok hanem az eu osztotta szét a magyar adófizetők pénzét,ugye sikerült már megértened?
Én mint Jobbik sznipatizáns igen is elvárom hogy az adómból a jobbik színeiben indulók is kapjanak.

Putyilov gyári melós 2012.08.06. 21:20:34

@kanálwarrior:

Ezen röhögök én is, mert azok, akiket Szegedi pénzelt, tehát Molnár Balázs,Novák Előd, Kürk Roland, a kuruc.info, a Barrikád, stb, stb, azok a saját fogalmi rendszerük szerint bizony hogy ZSIDÓBÉRENCEK! :O)))

Nincs ebben semmi meglepő, a Jobbikos elvtársaknál is a ZSÉ határozza meg a nemzettudatot!

Putyilov gyári melós 2012.08.06. 21:22:16

@Mohamed:

Számold csak át Nokiásdobozra, zsidóbérenc jómunkásemberelvtársam!

Mohamed 2012.08.06. 21:24:35

Putyilov gyári melós

Csalódást kell okoznom neked még egy fél nokiás doboz sem jönne ki :)

Putyilov gyári melós 2012.08.06. 21:30:08

@Mohamed:

Az lehet elvtársam, de a Jobbikos elvtársak épp hogy elkezdték belemeregetni a merőkanalacskáikat a Nagy Kondérba, oszt kezdésnek húztak le egy fél Nokiásdoboznyit a zsebünkből!

Minden politikusbűnöző piti tolvajként kezdi, aztán belelendül, mert látja, hogy NINCS SEMMI KÖVETKEZMÉNYE a lopásnak!

unabomber 2012.08.06. 22:12:03

Sztem ez nem összeg az orosz és az iráni olajpénzekhez képest, amiből futotta EU-s és országgyűlési kampányukra.
Eljutottak odáig a fiúk, hogy cigányozásból és zsidózásból önmagában nem lehet megélni, akkor jöjjön a politika.

2012.08.06. 22:33:39

@Mohamed:" Nem arról van szó hogy mi tartjuk el a németeket hanem arról hogy emellett ülnek rá arra a pénzre amit a mi tagdíjunkból EU támogatásként lehívhatnánk"

Teves. A keret rendelkezesre all, csak nem tudjuk lehivni. A sajat burokraciank, tutyi-mutyisagunk miatt.
Mondjuk ez se magyarazza a lopast.

renevol 2012.08.06. 22:34:07

Az EU-zászlót nyilvános rendezvényen elégető Jobbik-vezetők az EU-ból kapják fizetésük egy részét. A jelenlegi fizetésük mellé egyébként egy kb havi egymillió forintos nyugdíjjogosultság is jár a különböző egyéb jogosultságok mellett. Mindez természetesen pl. Deutsch Tomira is igaz, akinek pártja forradalom és szabadságharcot vív épp a nemzetellenes külföldi megszálló EU-s csapatok rohama ellen.

Nos, hát ennyit ezeknek a pártoknak a szavazóiról is.

2012.08.06. 22:35:25

@willdataa: "Ebben mi a lopás? Ez jár. "

Huuu, hol is hallottam mar ezt az okfejtest? Ja, a cigok mondjak : ez nekunk jaaaar!

azert ezt jol megtanultad.

2012.08.06. 22:36:54

@Mohamed: "Csalódást kell okoznom neked még egy fél nokiás doboz sem jönne ki :) "

Tehat akkor szerinted is lopas volt?

Gumi 2012.08.06. 22:40:42

Értem a cikkírót. Szerinte hagyjuk abba a reménykedést, mert a Jobbik is ugyanolyan, mint a többi párt. Rendben, elfogadom, ugyanolyan, mint a többiek, de hogy következő választáskor rájuk fogok szavazni az kvr*aisten, mert még egyedül ők nem voltak kormányon, és még nem bizonyították GYAKORLATBAN azt, amit az összes előző kormány fidesztől emeszpéig bezárólag. Azokat ugyanis már ismerem, és SOHA nem fogok rájuk szavazni, meg az átöltözött és átnevezett szdsz-re sem.

reccs 2012.08.06. 22:42:47

Megyünk loopni, megyünk loopni,
A Novák, a Molnár meg a Szegedi...

Gumi 2012.08.06. 22:53:22

Tulajdonképpen mindegy is, hogy lopnak, de tesznek-e azért, hogy nekünk is jó legyen? Egyedül a Jobbik tenne, ez tisztán látszik. Aki meg azt hiszi, hogy 100 politikus között nem lesz egy sem, aki lop, az álmodozzon tovább, és ne csorgassa a nyálát a fórumokba.

dipling 2012.08.06. 23:03:43

Hülyeségeket írsz Zigomer, amire az sem mentség, ha teszem azt még csak gimnazista vagy. A pénz arra való, hogy elköltsük, elköltsék. Akármilyen vastagon szedve terjeszted ostoba gondolataidat, az indíték nyilvánvaló: irigység. Rosszul esik, hogy nem neked szavaztak meg ilyen szép apanázst, nem te költhetted el. Ez a világ pedig ilyen. Te sem lennél akkora barom, hogy az ellenségeiddel osztotanád meg. Ha egy kicsit igyekszel, lehetsz még te is politikus, akkor majd annyit költhetsz te is, amennyit nem szégyellsz (lásd Lázár-féle költségtérítés).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.06. 23:07:16

novák előd egy olyan szervezettől vett fel pénzt, még ha közvetve is (DE tudott róla, honnan jön a pénz!), amely szervezet normáit nem ismeri el önmagára, amely szervezet zászlaját elégette nyilvánosan, amely szervezet ellen rendszeresen uszít.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.08.06. 23:16:08

@dipling: Trollkodásnak ez elég gyenge, érvelésnek viszont hihetetlenül bornírt hülyeség. Még gondolkozom rajta, melyik szempontból nevezzelek idiótának.

Mohamed 2012.08.06. 23:16:43

Könnyen elkaptuk, uram!

Bürokrácia muhhaha na látom te sem a téyek talaján állsz,

az EU a egyik leg bürokratikusabb olitikai-gazadasági szervezet a világon
liszaboni szerződés megvan?
Ugye az eu egyik leg patinánsabb jogi és gazadasági alapokmányának szánták pont a bürokrácia meg szüntetése végett
és még így is több évbe tell úgy is keresztül verni a tagállamokon, hogy kötélnek álljanak de mivel ezt is bénította a bürokrácia meg fűszerezve a tagállamok érdek ellenérdekeivel
nem írata áig alá több tagállam pl.Csehország pedug az EU izzadtságszagúan nagyon erőlködött(pénzt nem sajnálva)hogy mindeki alá írja

Na akkor mos vegyük ehhez hasonlóan a tagdíjakat(amiből ugye a támogatás lesz/lenne)
Mikor befizetünk a lé megy büsszelnek
amelyet az eu tanács gazdasági szervezetei elosztanak elemeznek jelentéseket írnak a többi szervezetnek(és a fékek és ellensúlyok rendszere végett)jóvá hagyatják velük
ezt követően még a kötponti banknak utalnalegy cinos összeget(melyet az euro szinten tartása végett letétbe helyez a bank és ebből Mo. nem is részesül soha)
majd méd a szén-és acélkutatási alap részére is utalnak pénzt
mely gyakorlatila francia o. és német o. bányászati monopóliuma
(Na az utóbbi kettőnek tagdíjunkból fizetett összeget nem veszik figyelembe mikor Mo. nettó eus haszon élvezetéről ugatnak)
majd ezek elemzése és jóvá hagyása után határozzák meg az összeget melyet kapunk mi támogatás formájában
De ezek elemzése és jóváhagyása is évekbe tellhet
szal ennyit a bürokráciáról

"Tehat akkor szerinted is lopas volt?"

Hol írtam ilyet?
csak jeleztem hogy Novák nem kapott anyit jogosan a munkájáért mint amennyuel
a kedvenc pártotok Hagyója akár egy dobozt is meg töltött.

Mohamed 2012.08.06. 23:19:01

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

"Légy közel a barátaidhoz de még közelebb az ellenségedhez"
ha pedig még fizet s neked(a tagállamod adófizetői által összegrundolt pénzből)
akkor az csak jó.

Hetero Sapiens 2012.08.06. 23:23:05

azért nem rossz látni , hogy a jobbikos hülyegyerekek már többen vannak, mint a fideszes hülyegyerekek . legalábbis többen csödülnek kommentelni hirtelen, ha védeni kell a védhetetlent. Mondjuk, a szint kábé ugyanaz , vagyis a tényekröl nem veszünk tudomást , de legalábbis a mi faszkalapunk jó faszkalap, mindenki más meg cionista komcsi .
ebbôl is látszik , hogy 14-ben legkésöbb reszeltek az orbánista csürhének, már csak azt kéne kitalálni, ki a brére szavazzunk , mert ezek alapján a jobbikra legalább akkora baklövés lenne , mint vitya & tsai...

kanálwarrior 2012.08.06. 23:23:20

@Mohamed: Apám -aki amúgy nagy jobbikos- hihetetlenül ki tud akadni az ilyen mondvacsinált foglalkozásokon. És én is. Sajtóreferens. Na, az most mi? Ha elmegyek Erdélybe, valamelyik kis faluba, akkor hol fogom találni a helyi sajtóreferenst? A molnár és a borbély mellett?

Gumi 2012.08.06. 23:25:35

Tulajdonképp ki az a hülye, aki nem fogad el az ellenségétől bármennyi pénzt, hogy aztán azt ellene fordítsa?
Szun Ce "A hadviselés törvényei" című könyvéből: "...Ha a hadifelszerelést saját országunktól kapjuk, de élelmünket az ellenségtől szerezzük, akkor a hadseregnek mindig lesz elegendő élelme..."
Szóval jól csinálják a fiúk...

krj 2012.08.06. 23:26:39

a vicces a jobbikban a feltetlen elvhuseg. jol jon az eu-s penz, ha zsebbe megy, de ha kell, zaszlot egetunk, hadd vakuljon a sok botcsinalta hulye arja. zavar a zsido nagyi, de a szlav asszimilansok ( novak, mirkoczki, endresik) mondjak meg, hogy ki az igazi magyar. kozmunka volna valo nekik. es a kis kopasz, felmuvelt rajongoinak.

Mohamed 2012.08.06. 23:27:24

kanálwarrior

Mondjuk a polgármesteri hivatalban, talán pont egy székely lessz az

Sepsiszentgyörgön és a környező falvakban járatos vagyok származásom végett, szal tudom hogy van ott is olyan.
De Elődke is csak egy évig nyomta.

Mohamed 2012.08.06. 23:28:48

krj

a jobbik nem az eu-ak fogadott hűséget
hanem a saját elveinek.

krj 2012.08.06. 23:29:36

@Mohamed: nem végett, hanem miatt.

Gumi 2012.08.06. 23:34:56

@krj: Szegedi önmaga tetteivel igazolta be, hogy áruló. Nem pedig ráfogták. Magyarnak lenni nem származás kérdése. De te ezt valószinűleg nem értheted...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.06. 23:36:30

@Mohamed:

Ajánlom nézz utána, milyen szaldója van a magyar EU befizetéseknek.

Ezek a jobbikosok igazi gerinces gyerekek!

@Gumi:

Őszinte mondat. Jellemzi a jobbikot! Remélem minél nagyobb eredményt értek el 2014-ben. Akkor legalább végre tényleg rá fogom szánni magamat, hogy itthagyjalak benneteket magatoknak, oszt vonulgathattok egymás portája elött.

kanálwarrior 2012.08.06. 23:38:35

@Mohamed: Köszönöm, de nem hiszem hogy meg tudnál győzni a sajtóreferens munkájának hasznosságáról.

dipling 2012.08.06. 23:41:18

@Zigomer Trubahin:
Szedd össze magad, oszt fejtsd ki, hogy ugyan miért lennék idióta? Ezzel egy csöppet eltérsz az eredeti gondolatmenetedtől, de kíváncsian várom.

Mohamed 2012.08.06. 23:43:16

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Nemzetközi kapcsolatok szakon foglalkozuk ezzel
,de nem csak a hivatalos adatokkal foglalkozunk
de erről fentebb írtam.

Gumi 2012.08.06. 23:43:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyugodtan hagyj itt minket minél előbb! Ha ilyen gondolataid vannak, akkor te itt nem érzed itthon magad, talán csak egy jöttment bevándoló vagy, magyarul beszélő idegenszívű. Az "itt élned, halnod kell" neked nem jelent semmit, mert "térkép e táj". Menj mielőbb.

Hetero Sapiens 2012.08.06. 23:44:36

@Mohamed:
Aham, persze. Akkor már csak arra adj értelmes magyarázatot, hogy mért csulázza a saját elveit folyvást szemközt? gyorsan felvették a politikai ritmust a srácok... A szánalmas az, hogy még akadnak vaksi birka követöik ezeknek is.

Mohamed 2012.08.06. 23:44:49

kanálwarrior

Nos, szerintem sem egy hasznos szakma
de ennek megfelelően Előd még a havi százezer Ft-nak megfelelő összeget sem kereste meg.

Mohamed 2012.08.06. 23:46:14

Hetero Sapiens

pontosan miről kérdezel?
Bocs de késő an.

krj 2012.08.06. 23:49:26

@Gumi: áruló? nem védve Szegedit meg az egész szánalmas bagázst, de az nem árulás, hogy hónapokon keresztül veszem fel a pénzt a nyilvánvalóan semmi munkára, majd, mert a hülye csökött, saját sikertelenségükben tobzódó szavazók azt igénylik, EU-s zászlót égetek? lehet, hogy ez nem árulás neked, de elvtelenség mindenkinek. még jó, hogy nekem nem kell most mindenáron hülyét csinálnom magamból és hasonlóan elvtelen kínai emberkét idéznem, hogy nyugodtan aludjak. akkor aludnék nyugodtan, ha a jobbik és a gárda, akiknek attól áll fel, hogy fizetőpincérnek öltözve masíroznak ott, ahol senki sem kíváncsi rájuk, eltűnne a balfenéken, mint anno a miép. biztos az is valami cionista összeesküvés volt, hogy ők sem kellettek senkinek egy ciklus után.

kanálwarrior 2012.08.06. 23:55:22

@Gumi: Te, azt nem lehetett volna hogy legalább jótékonyságra fordítják az így... ööö... megkeresett pénzt? Mert erről meg a népvalami főszerkesztője jut eszembe, aki egy megjelentetett közgép hirdetés után a következővel védekezett: "nyilván nem ugrottunk félre a pénz elől"
Érted, ugye? Még ők voltak az áldozatok.

Gumi 2012.08.06. 23:59:15

Engem nem érdekel, hogy te miért utálod a jobbikot. Az legyen a te problémád.
De hogy Szun Ce elvtelen kínai emberke??? Kulturálisan fegyvertelen, a verbális párbajra alkalmatlan vagy.

reccs 2012.08.06. 23:59:20

@Gumi: "Egyedül a Jobbik tenne, ez tisztán látszik."

Nem, az látszik, hogy túl fiatal vagy. Ugyanazt csinálják, mint Csurka vagy Torgyán annak idején. Azt a könnyen bevehető dumát nyomják, amit a legkönnyebben szédíthető, adott esetben legelesettebb, legkiszolgáltatottabb réteg hallani akar. Ebből ált. nem nagyon lesz kormányzati szerep, de 8-10 % stabilan, ha el nem szúrják. Csinálni ellenzékben nem kell semmit, de el lehet éldegélni munka nélkül parlamenti meg eu-s pénzeken. Láttunk már elég ilyen bagázst, ha te még nem is.

krj 2012.08.06. 23:59:22

@Mohamed:

"Nemzetközi kapcsolatok szakon foglalkozuk ezzel
,de nem csak a hivatalos adatokkal foglalkozunk
de erről fentebb írtam."

Stilisztikával ill. egy értelmes mondat megszerkesztésével is foglalkoztok a büfé-ruhatár szakon?

Mohamed 2012.08.07. 00:02:12

krj

Picinyem ezzel most mellélőttél
Innen viszik a legtöbb embert a fejvadászok
az orvosi és a mechatronikai mérnök után.

krj 2012.08.07. 00:04:03

@Gumi: hu.wikipedia.org/wiki/Szun-ce

a te elveidnek biztos megfelel a fickó. hadd gratuláljak. mondjuk pragmatikus, az tény. de azt tudtad, hogy a pragmatizmus a bolsevik politika fő ismérve?

Gumi 2012.08.07. 00:04:56

@kanálwarrior: b*zmeg, komolyan párszázezer forint sorsa izgat egy olyan ember kezében, aki arra készül, hogy az ország többezer milliárdos adósságát töröltesse el? Legálisan szerezte a pénzt, ez nem vitás, etikailag meg bármit lehet vitatni, még azt is, hogy a jelenlegi 27% ÁFA az átkos komcsi diktatúrában is megállta volna a helyét, tehát akkor mi van ma?!

Gumi 2012.08.07. 00:09:58

@reccs: Mi az, hogy a Jobbik ugyanazt csinálja??? Ugye nem a zászlólengetésre és a külsőségekre gondolsz? Mert akkor példálózhatsz az usában lévő nemzeti gárdával is, hogy arra hajaz a Magyar Gárda. Akkor viszont fényes jövő előtt állnak...

Gumi 2012.08.07. 00:11:43

@krj: és Izraelé is. Ezért vagyunk bajban. Meg kell ismerni az ellenséget, hogy legyőzhessük.

Hetero Sapiens 2012.08.07. 00:11:46

@Mohamed:
sebaj, akkor pihenj rá a válaszra .:)
Említetted a hüséget, amely nem az eunak, hanem elveknek. ezen találtam elkaccantani magam. Fömegtisztitó a vigyorinénivel együtt azzal futott neki a feladatnak, hogy mimostaztán megmutassuk, hörg! tisztakéz, tisztalap, tisztazseb, tisztesség - böcsület, miegymás. Nókorrupció, nómutyi, nóhavertesócimbi, miazigazmagyar, Sejj!
ehhez képest a léc eléggé levertnek látszik , deáknévászna, hogy mást ne mondjak.
És ide már kevés magyarázatnak az elmúttnyóccév, meg az izraelita cigányok.
Innentöl ugyanolyan kisköcsög a jobbikos hubazmeg, mint akármelyik egyéb népvérszopó senkiházi akármelyik oldalról .

kanálwarrior 2012.08.07. 00:14:30

@krj: Meg a hanyatló nyugatozás, meg az antikapitalizmus, a bankellenesség, a rögzített árak (szigorúan a hazai védelmében) is. Nézzünk szembe a ténnyel, szeretett széljobbosaink szélbalosok.

krj 2012.08.07. 00:14:38

@Gumi: olyan országot szeretnél, mint izrael? csak hajrá. és hogy pont novákutód fogja eltöröltetni az államadósságunkat? talán a magánadósságát, arra sokkal inkább megvan a motivációja a kis senkiházinak.

krj 2012.08.07. 00:15:49

@kanálwarrior: a kör a túloldalon összeér, a kígyó a saját petyhüdt farkába harap :) és ez a mi időnkből megy.

Mohamed 2012.08.07. 00:17:01

Hetero Sapiens

Ember, nem értettél meg engem.

Milyen mutyizásról ugatsz milyen lopás, hol
ár többször írtam hogy ez nem volt lopás
Novák melózott és kapott érte fizetséget, ennyi,
fogod?
Amit így is úgyis megkap valamelyik eu képviselő

akkor miről beszélünk?

krj 2012.08.07. 00:17:02

@Gumi: jah, most olvasom, letöltöttél valami update bullshit-generátort...meg kell ismerni az ellenségeinket...rögtön tudod, ki az ellenség? te hun-szun-ce.

Anateo 2012.08.07. 00:18:38

Mohamed: A cukorgyárakról bőven olvashatsz a hvg egy jól összeállított cikkében. Könnyű azt mondani, hogy az EU kinyírta a cukoriparunkat, de az igazság gyakorlatilag az, hogy a privatizáció során néhány politikusunk a pénzzel teli nyugdíjas évekért cserébe bedöntötte a cukorgyártást. Nem érte meg üzemeltetni az elavult gyárakat.

Sajnos semmi jó nem fog történni Magyarországon a jövőben. A Jobbik erősödésével a nacionalizmus és a radikális szélsőjobbos eszmék erősödnek, ami a történelmi példákból kiindulva háborúhoz vagy polgárháborúhoz is vezethet majd. De a jobbikos szavazók nagy része ezt nem akarja felfogni, vagy nem tudja. A rendezvényeiken jelen lévő támogatókon és szimpatizánsokon bizony láthatjuk, hogy egy-egy megmozduláson több az izom, mint az ész.
Egyszerű célok, egyszerűen megfogalmazva. Az ecccerű embernek. És amíg ott tartunk, hogy azért szavaznak egy pártra, mert ők majd "jól seggberúgják a cigányokat", (viszont az eddigi megszólalásaik alapján 2 hónap alatt a gazdaságot teljesen kinyírnák), addig ez az ország megmarad annak, ami eddig is volt: Európa segglyukának.

krj 2012.08.07. 00:19:33

@Mohamed: nemz.kapcs. szakon tényleg jobb, ha hosszászoksz ahhoz, hogy ilyen, Novák-féle "munkáért" fizetnek, mert nem nagyon lesz más. apropó, fizettél a képzésért? vagy te is a ZADÓFIZETŐK pénzén héderelsz és tanulsz eu-cuccot, hogy aztán majd jól befűts nekik? öregem...el vagy tévedve.

krj 2012.08.07. 00:21:00

@Mohamed: bocs, nem akarok személyeskedni, de tényleg, milyen jelen- és jövőképetek van mostanság?

Gumi 2012.08.07. 00:21:07

@krj: "olyan országot szeretnél, mint izrael?" na ezt miből következtetted ki? Nagyon mellélőttél, mint általában. Javaslom, egyelőre ne foglalkozz politikával, élj, tapasztalj, tanulj, figyelj, elmélkedj.

Gumi 2012.08.07. 00:23:38

@krj: amúgy nem tudom mit dolgozol, de szerintem nem ér a munkád annyit, mint amennyi fizetést kapsz érte.
Pont úgy, mint Novák Előd... :)))

krj 2012.08.07. 00:23:38

@Gumi: pragmatikus embernek pragmatikus ország való. tanulni, tapasztalni biztos, hogy nem nekem kellene még.

krj 2012.08.07. 00:25:11

@Gumi: tudnék úgy válaszolni, hogy ne moderáljanak ki. de nem teszem.

Gumi 2012.08.07. 00:25:56

@krj: "rögtön tudod, ki az ellenség?" Ja, az a "rögtön" az kb. 20 éve tart és folyamatosan igazolást nyer.

Gumi 2012.08.07. 00:27:47

@krj: pedig ezt még én sem merném kijelenteni magamról. Az önhittség megvakít.

krj 2012.08.07. 00:28:02

@Gumi: hú, te akkor tényleg ügyeletes zseni lehetsz. magadban nem kerested még a hibát?

krj 2012.08.07. 00:28:54

@Gumi: :) én még jól látok. hidd el, nem tűnne fel senkinek.

Gumi 2012.08.07. 00:31:09

@krj: te írtad önmagadról, hogy "tanulni, tapasztalni biztos, hogy nem nekem kellene még"
Akkor meg te vagy az az ügyeletes zseni, nem?

krj 2012.08.07. 00:32:53

@Gumi: az ügyeletes zseni abszolút kategória. a tanulást-tapasztalást kettőnkre értettem. miután ismeretlenül ócsároltad a munkámat, amelyről azt sem tudod, hogy miféle.

Gumi 2012.08.07. 00:37:19

@krj: Ócsárlás nélkül: A munkád tökéletes, de csak a fele fizetést éri. Mint Novák Előd esetében. (Na most jó?)

krj 2012.08.07. 00:38:23

@Gumi: akárcsak a tiéd. és most jó?

Mohamed 2012.08.07. 00:38:31

krj

"miután ismeretlenül ócsároltad a munkámat, amelyről azt sem tudod, hogy miféle."
Te neked sincs semmi fogalmad arról, hogy mi fán terem a nemzetközi kapcsolatok szak
de ócsároltad szal ugyan az a kategória vagy.

Gumi 2012.08.07. 00:40:26

@krj: "a tanulást-tapasztalást kettőnkre értettem." Igen kedves, hogy rám is gondoltál. De az az én ügyem.

krj 2012.08.07. 00:40:30

@Mohamed: hidd el, hogy tudom, ezért nem választottam.

Gumi 2012.08.07. 00:41:46

@krj: Jó! Ezzel a Novák-féle EU-s pénz vitája az érvek befagyása miatt döntetlennel kinyírva!

krj 2012.08.07. 00:42:14

@Gumi: akkor hajrá. van rá további húsz éved?

krj 2012.08.07. 00:43:02

@Gumi: akkor menjél aludni. én megyek, csak még előbb kiteregetek.

Gumi 2012.08.07. 00:44:41

@krj: A jó pap holtig...

Gumi 2012.08.07. 00:45:46

@krj: Moss alkoss gyarapíts, s a haza fényre derül! :)

Mohamed 2012.08.07. 00:49:28

krj

Hja attól félek én is,de sokan monták ezt már aztán nem volt igazuk.

Nocs az unokatesóm azellenpélda a te állításodra

de ha mésem jönne be, ott az asztalos szakmám.

Hetero Sapiens 2012.08.07. 00:52:50

@Mohamed:
Novák melózott és kapott érte fizetséget, ennyi.

Hehhhhhehhe. Szeretnék én ennyi melóért ennyi fizut kapni. Teljesítési igazolás ? De mindegy is, ha te ebben tényleg hiszel, akkor ez már vallás . Azzal meg nem vitázunk.
Felétek tényleg komolyan gondolják , hogy a jobbikkal jobb lesz, csak mert fújjcigány-fújjzsidó? Ja, meg fújjmocskoskülfölditökés. meg, hogy majd a magyar megtermeli a magyarnak a javakat? Király lesz. Ehetünk birkapörit naphosszat, ihatunk rá kadarkát, és ha unatkoznánk, elénekeljuk a székely himnuszt, mi?
Csókolom, tessenek már szíves lenni felébredni, oszt ránézni a naptárra!

totyatotya 2012.08.07. 01:05:27

@Mohamed: most rögtön beledőlök a nemlétező kardomba, ha ma Magyarországon a te helyes(???)írásoddal valaki egyetemista lehet. Rendben van, hogy itt mindenki azt hazudik magáról, amit akar - de a tied nem megy át, bocs.

De ha véletlenül MÉGIS igaz lenne az állításod, ÉS emellett még hiszel is abban, amiket mondasz, akkor azt hiszem tényleg 20 évre el lehet felejteni az egész országot.

Fufo 2012.08.07. 01:12:16

@Mohamed: Leírnád nekem néhány szóval, hogy abban az esetben, ha a jobbik kerülne hatalomra, konkrétan mit csinálna?

Fufo 2012.08.07. 01:20:51

Milyen nagy lett a csend :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.08.07. 01:48:36

@haza.fi:
"Eddig tartott a nagy magyar párt – jönnek ám elő a csontvázak a szekrényből – és hát nem is kevés van – szó ami szó – Eu-s pénzekhez is csak egy zsidó által jutottak hozzá"

Szóval egy zsidó által jutottak hozzá?

Gratulálok, tényleg sikerült megfognod a lényeget!
Az, hogy akiknek a pénzt nyomatta - akár az elvtársai, akár a párt, akár a kurucz.info - már nem zsidók, hanem kvázi "mélymagyarok", ugye egy cseppet sem, zavar??

Ész megáll.

@Gumi:
"Értem a cikkírót. Szerinte hagyjuk abba a reménykedést, mert a Jobbik is ugyanolyan, mint a többi párt. Rendben, elfogadom, ugyanolyan, mint a többiek, de hogy következő választáskor rájuk fogok szavazni az kvr*aisten, mert még egyedül ők nem voltak kormányon, és még nem bizonyították GYAKORLATBAN azt, amit az összes előző kormány fidesztől emeszpéig bezárólag. Azokat ugyanis már ismerem, és SOHA nem fogok rájuk szavazni, meg az átöltözött és átnevezett szdsz-re sem."

Ahhha.
Nos, kommented alapján úgy látszik, te mégsem érted a cikkírót...

"Tulajdonképp ki az a hülye, aki nem fogad el az ellenségétől bármennyi pénzt, hogy aztán azt ellene fordítsa?
Szun Ce "A hadviselés törvényei" című könyvéből: "...Ha a hadifelszerelést saját országunktól kapjuk, de élelmünket az ellenségtől szerezzük, akkor a hadseregnek mindig lesz elegendő élelme..."
Szóval jól csinálják a fiúk...

Jól csinálják a fiúk? Bravo.
Akkor gondolom, téged a BKV-s, Közgépes és egyéb, a cikkben közoltnél markánsan nagyobb nyúlások sem zavarnak, ugye?

@Hetero Sapiens:
"azért nem rossz látni , hogy a jobbikos hülyegyerekek már többen vannak, mint a fideszes hülyegyerekek . legalábbis többen csödülnek kommentelni hirtelen, ha védeni kell a védhetetlent."

Pedig rossz látni.
Mikor A Fidesz ellenzékben volt, seregnyi fideszes kommentelőt lehetett látni, amint szapulták Gyurcsányt (megjegyzem, joggal). Ugyanezek a kommentelők meghökkentek, mikor Orbán dícsérte Bajnait a német sajtóban, majd szép lassan ki is koptak: most is mélyen kussolnak, mert már érzik, őket is becsapták.
Most (ellenzékben) jönnek elő a Jobbikos arcok (akik talán nem is tudják, nem is akarják tudni, mi végre való a pártjuk, Orbán, vagy Izrael, vagy az abcúg EU pénzeli-e őket?), de amint 2014-ben kormányra kerülnek, és látják majd, hogy khaki van a palacsintában (mert a Jobbik képtelen lenne önállóan kormányozni), ők is eltűnnének. MIntha ez valami divat lenne, vagy cserélhető algoritmus. Aki 3 éve mellszélességgel védte Orbánt (miküzben én nem tettem mást, csak feltettem pár kérdést), ma nem köszön. S nem azért, mert igaza volt, hanem azért, mert nem.

Kifejezett nem örülök annak, hogy - terminusoddal élve - ennyi Jobbikos (és más pártot alvakultan éltető) hülyegyerek flangál a blogtérben, mert ez semmi jót nem vetít előre. Sokkal inkább örülnék annak, ha valóban magyar érzelmű, nem divatmajom és széleskörű látókörrel felvértezett ember blogolna és helyén kezelné azokat az igencsak szégyenteljes híreket, amik manapság az egyetlen megoldásként beállított Jobbik házatájáról napvilágot látnak (lásd a cikket).

Másoknak talán tetszhet ez a műmájer rántotthús-Magyarország-magyarkodás, zsidózás és cigányozás (mindenki maga dönti el, miben, kiben hisz), de én azt hiszem, a kutyámat nem bíznám rájuk.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.08.07. 06:40:21

Csanádot éppen azért rakták be Eu strómannak, mert már évek óta nyílt titok volt hogy zsidó, és ezzel lehetett fogni, zsarolni. Évekit tartotta el Novák lapját, a kurucinfót, meg a Novákot meg a kis holdudvarát.

Aztán Csanád úgy gondolta, hogy már elég nagy hatalma van. Gondoljatok bele, egyszerű miskolci parasztgyerekként ennyi pénzt még nem látott soha. Megszédült, és magának akarta az összeset. Megmondta Nováknak, hogy most már nem küld több pénzt, erre Novák kiborította a bilit a kurucinfón. Csanád lemondott a jobbikról, de persze az eus munkahelyéről nem akar és nem is fog.

Novák meg folyamatosan teregeti a szennyest. Csanád viszont annyira kész van, hogy már a zsidóktól kér támogatást közben, ha nagyon forró a talaj, Brüsszelből haza már nem jöhet ugyanis, mert addigra a Novák olyan uszítóhadjáratot indít be ellene a gyűlöletújságjában hogy elevenen felkoncolják az utcán ha meglátják, a boltjainak is annyi. Csanád már azt mérlegeli, hogy amire lejár az EU munkahelye, akkor addigra már rögtön Izraelben tudjon új életet kezdeni, mert neki itthon vége van.

teknoc erno 2012.08.07. 07:04:25

Nem tudom, mégis mit vártál a Jobbiktól? :D Ez is csak azt bizonyítja, hogy Magyarországot nem a csúnya, gonosz 300-500 emberből álló politikai elit tartja "fogságban", hanem közös akarattal, a Nép segítségével épül a hatalmas kakivár... mert a fiatal, nagypofájú, melldöngetős ifjúiagazimagyarok ha a fazékhoz kerülnek, akkor ugyanazt csinálják, mint tanítómestereik a Polgári Körös ősapák :D

pjm 2012.08.07. 07:16:28

Ha a jobbik igazi magyar párt, akkor nem is lehet más, mint piti urambátyázó, irigy, hazudozó dzsentri korrupt politikusok gyülekezete. Mint minden magyar történet mostanában. Miért lenne más? Móricz pontosan leírta, nem változik semmi. Az eröcs csaka kdnp-nél van, vagy nem?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.08.07. 07:22:28

Csak a "meghalni képtelen" horngyulát tudom idézni: " Na és?!"

Belagezapista (törölt) 2012.08.07. 07:49:00

@Mohamed:
Ja, hogy bőcsész vagy, azért nyomod egy rakat blogon a hülyeségeket. :-)

apd (törölt) 2012.08.07. 08:59:44

egyébként szerintem ha tiszta lenne az ügy, akkor bevallotta volna már eddig is, és nem kiderült volna ez is, mint sok más hasonló eset a többi köcsögtől

willdataa 2012.08.07. 10:23:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha valaki adót fizet, akkor neki jár az hogy az ő adójából jusson az általa támogatott pártnak is működésre, ne csak az ellenséges pártoknak.

kissdf7 2012.08.07. 22:43:42

úgy látszik, hogy a "radikális változás" pénzügyi területen semmiben nem tér el az eddig már megismert pártok felfogásától...

KissImre007 2012.08.08. 12:33:45

Milyen undorító ez a bejegyzés?!?! Miért baj az, hogy Szegedi Csanád anno azokat bízta meg munkával, akik hozzá közel álltak, akikkel együtt dolgozott stb. ? Novák Előd összes elérhető életrajzában benne van, hogy kb. 5 hónapig Szegedi Csanádnak dolgozott (kb. havi 100ezer forintért, ami vajuk be, nem az a horribilis összeg). Ennek utána lehetne nézni, mielőtt ilyen ferdítéseket írnak le. Miért gond az, ha olyan embernek ad munkát, akivel egy pártban van?? Ez hol lopás? Bocsánat, ha EP képviselő lennék, én is a pártomból választanám meg a munkatársaimat. Tehát, tudom hogy naiv kérés, de nézzünk már utána:
1. Novák Előd feltüntette mindenhol ezt a fajta munkáját, és azt is, hogy meddig, és mennyiért csinálta.
2. Nézzünk annak is utána, hogy ez miért lenne lopás? Ha kapok egy keretet asszisztensekre, azt felhasználom, akkor az miért lopás????? Kérem írjon már nekem valaki erre választ, mert ideglelést kapok!

KissImre007 2012.08.08. 12:35:19

@kissdf7:
Ugyan mi ebben a lopás??? Ha van egy keretem asszisztensekre, kihasználom azt, akkor az miért lopás????

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.08.08. 13:17:57

@KissImre007: Ne kapj ideglelést, megmondom. Azért lopás, mert Novák Előd meg a többi érintett jobbikos - jó egynéhány van ugyanis ám - az életben nem végzett valós munkát Szegedi Csanádnak. Ez mindenki számára egyértelmű, aki nem totálisan elfogult a Jobbik iránt. Persze a rajongók elhihetik nyugodtan, hogy a 2010-es választás előtti kampány hajrájában (ugyanis pont ezekről a hónapokról van szó) Novák Előd napi 8 órában újságcikkeket kivonatolt Szegedi Csanádnak, de én nem hiszem el.

Gumi 2012.08.08. 18:25:04

@Zébácsi: "Jól csinálják a fiúk? Bravo.
Akkor gondolom, téged a BKV-s, Közgépes és egyéb, a cikkben közoltnél markánsan nagyobb nyúlások sem zavarnak, ugye?"

Ilyen kérdést egy idióta vagy egy provokátor troll tehet csak fel... szánalmas vagy.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.08.09. 00:37:02

@Gumi:

Provokátor?
Troll?
Szánalmas?

Ez tetszik, komolyan, ta eaztán nem aprózód el!
:-D.

Gumi 0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2008.11.18. óta tag.

Zébácsi 0 bejegyzést írt és 2600 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2009.12.19. óta tag.

*****

Mit gondoljunk arról, hogy pl. Zuglóban Papcsák nem átallott elszámoltatással választási kampány roadshow-zni, majd miuátán megválasztották, neki is fogott a gyanús szocis tanácsadói szerződések likvidálásának....
...aztán szóltak neki fentről, hogy nem kellene, mert egynéhány azok közt a szocikkal közös biznisz.

Az ellenség pénze nem más, mint az a pénz, amit jó esetben ő, te és én (azaz) mi kapnánk transzfer és/vagy szolgáltatás formájában az államtól / EU-tól, ha nem nyúlná le a politikai elit.
Amit az EU/államkasszából a pártok, tagjaik, lobbistáik, stb...nyúlnak, az kvázi forrás a mi adóforintjainkból, illetve a mi (országunk, az EU) polgáraira költendő eszköz lenne.

A Jobbik is emberből van, ők sem különbek, csak még nem fértek hozzá a nagy zséhez.
Seperc alatt nyúlnák ők is, az pedig még evidensebb, hogy két hétig nem vonának képesek kormányozni.
Ez a párt addig létezik, amíg Orbán érdeke ezt kívánja.
Magyarul nem sokáig.

Gumi 2012.08.09. 14:58:05

@Zébácsi: A kérdésed azért provokáció, mert te magad is tudod, ha nem vagy idióta, hogy semmi közös nincs a BKV, Közgép és egyéb lenyúlások valamit a Novák-féle EU pénzből való kifizetésnek. Teljesen más a pénz forrása, más a haszonélvezői kör, más a költségviselői kör, épp ezért összehasonlításnak nincs értelme. Ami alapján te mégis megemlítetted, az valamiféle elméleti erkölcsösség, ami soha sehol nem mérvadó, azt valaki önmagára nézve alkalmazza vagy sem, de elvárásként támasztani mások felé egyértelműen ostobaság, mert az élet enélkül is megy tovább, akár hadakozol ennek betartásáért, akár nem. Ha konkrétan bizonyítható büntetőügy lehet belőle, akkor persze érdemes lehet ezzel foglalkozni, de ha nem, az csak szájkarate, szellemi spam, hamis propaganda.

A Papcsák ügy hogy jön ide? Jobbikos? Nem. Akkor?

Novák lenyúlja az EU pénzét? Neked fogalmad sincs, hogy mire mennek el pénzek feleslegesen. Novák ügye csepp a tengerben, ő és a pártja pont azért küzd, hogy EU-n kívül legyünk, hogy minket ez ne érintsen. Novák ezek szerint önmaga ellensége, hiszen megszűnik a jövedelme, ha kilépünk az EU-ból. Ezt tenné egy megélhetési politikus?

A Jobbik az egyetlen párt, amelyik emberekből van, de képes arra, hogy a méltatlanoktól megszabaduljon, nem pedig összezárnak, mikor kiderül valakiről egy stikli.

Két hétig nem volnának képesek kormányozni? A Fideszről ugyanezt terjesztették 1990-ben, ez is közrejátszott abban, hogy gyengén szerepeltek a választáson. Aztán 8 év múlva nyertek, és kiderült, hogy esetleg ez mégsem volt igaz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.08.09. 21:04:54

@Gumi:

Az attitűd, kérlek, az attitűd.
Ezt nem érted.

Gumi 2012.08.11. 15:56:21

@Zébácsi: De értem. Csak olyan attitűd amire vársz soha nem lesz. Az élet megy tovább, és valakiknek a jövőt szebbé kéne tenni, ez fontosabb, mint az idealizált attitűdöktől való eltérést kritizálni. (Amiről írsz, az nem lépi át azt az ingerküszöböt, amire akár egy tiltakozást lehetne indítani ezer fővel. Akkor pedig mi értelme?)
süti beállítások módosítása